Waxing atau Shaving? Dilema Utama Wanita Kini. | Curio Spa

Waxing atau Shaving? Dilema utama wanita kini.

waxing atau shaving3Waxing atau shaving? Iya, Nini tahu ia satu dilema buat wanita! Tidak dinafikan menghilangkan bulu di bahagian ‘Miss V’ dan juga mana-mana sudut anggota badan uolls yang mempunyai bulus, adalah menjadi satu dilema yang terbesar buat wanita khususnya. Ramai wanita beranggapan bahawa teknik shaving merupakan satu teknik yang termudah untuk menghilangkan bulus-bulus yang tidak sepatutnya itu tetapi uolls SILAP! Kaedah shaving tidak mampu menyelesaikan masalah sebaliknya, ia mendatangkan lebih masalah. OH NO!

Apa itu Waxing & Shaving?

Waxing Ia merupakan satu kaedah menghilangkan bulus- bulus di bahagian sulit uolls dengan menggunakan soft atau hard wax dan ia mampu mencabut sehingga ke akar.

Shaving– Kaedah yang digunakan dengan menggunakan pisau razor iaitu mencukur di bahagian bawah lengan, kaki dan bahagian sulit uolls.

Kelebihan-kelebihan waxingwaxing atau shaving2

  • Waxing melambatkan pertumbuhan bulus

Tidak dinafikan lagi waxing adalah salah satu cara yang dapat membantu masalah ingrown hair. Ingrown hair merupakan hasil daripada pertumbuhan bulu yang terbantut disebabkan bulu yang di buang itu tidak dirarik hingga ke folikel atau akar.

  • Bulu tumbuh lebih lembut

Selepas melakukan treatment uolls akan rasa lebih ‘yakin’ dan selesa dengan hasil pertumbuhan bulu uolls. Walaupun ramai yang kurang gemar dengan waxing kerana mereka percaya bahawa waxing lebih menyakitkan dan proses ber-waxing mengambil masa yang agak lama berbanding shaving atau bercukur. Pertumbuhan bulu setelah waxing mengambil masa 3-4 minggu manakala, shaving hanya satu minggu! Pilihan di tangan uolls? larat ke nak shave seminggu sekali? Kalau Nini tak kuasa!! lebih baik pergi spa dan wax sahaja sebulan sekali!

Tidak memberikan kesan iritasi pada kulit

Waxing dapat memberikan hasil yang lebih selamat kerana ia tidak memberikan iritasi pada kulit uolls. Bayangkan, jika bercukur kebiasannya boleh berlaku iritasi akibat daripada pisau cukur yang terlampau tajam atau dierumuni bakteria sehingga menyebabkan luka dan infection di bahagian bercukur.  Tambahan pula, cuaca di Malaysia yang panas boleh menyebabkan uolls sentiasa berpeluh terutama di celah-celahan lipatan. Hal ini menyebabkan, kita sentiasa berasa tidak selesa dan gatal-gatal di bahagian-bahagian tertentu dan mampu menimbulkan iritasi atau keradangan yang sangat teruk.

  • Kulit akan menjadi lebih cerah

Jika uolls memilih waxing, kebiasaannya akan lebih manjadikan kulit uolls halus dan cerah. Berbeza dengan cara shaving, yang akan membuatkan kulit uolls menjadi kasar dan pertumbuhan bulu yang terencat.

  • Membantu mengubah persepsi dan bertukar kepada waxing.

Waxing dapat memberikan efek yang lebih sihat berbanding dengan kaedah yang lain. Selain itu, ia mampu mengubah persepsi semua tentang pentingya waxing berbanding shaving.

Waxing Di Curio Spa Sekarang!

Jadi, bertukarlah kepada kaedah waxing kerana waxing dapat membantu meningkatkan tahap kulit uolls lebih lembut dan tidak ada masalah kulit menjadi kusam dan hitam. Kaedah ini sesuai untuk dijadikan rutin baru untuk uolls. Nak tapi malu? Kini, tidak lagi!! Di Curio Spa kami menawarkan servis waxing yang berpatutan dan uolls tak perlu risau kerana hanya pakar yang melakukan servis ini. Kami juga hanya menggunakan waxing yang paling berkualiti iaitu TripleX Wax.

Pertumbuhan bulu uolls akan lebih terurus dan tidak ada lagi pertumbuhan bulu yang terencat dan kasar sehingga menyebabkan kegatalan. Apa tunggu lagi JOM BOOK SLOT sekarang. Sesuai sangat untuk bakal-bakal pengantin, ibu mengandung dan semua lapisan masyarakat.

triple x wax curiospa

Leave a Reply